Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Børnehuset Fengersvej har vi to køkkener, der hver dag laver lækker, økologisk og varieret mad til børnene. Vi tilbyder morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. 

Du kan følge med på Instagram, hvor vores køkkenansvarlige deler billeder af maden.

Vi laver mad fra bunden af friske og økologiske råvarer i sæson. Vi har fokus på madspild, klimavenlig mad og at maden ernæringsmæssigt er målrettet børn. Vi har Det ØkologiskeSpisemærke i Guld, hvilket betyder at minimum 90 procent af vores råvarer er økologiske. Dette er tilfældet for begge vores køkkener.

Vi har en mad- og måltidspolitik, hvori vi har beskrevet en række værdier og overvejelser omkring det pædagogiske måltid, der danner grobund for vores arbejde med måltidet. 

Vi arbejder ud fra følgende tre værdier, som vedrører både selve maden og rammerne omkring måltidet, og vi ser begge elementer som afgørende for at lykkes med det gode måltid:

  • Måltiderne er et fælles anliggende, som vi samarbejder om på tværs af faggrupper i huset. Vi ønsker, at alle børn oplever ro, tryghed, god stemning og gode samtaler under måltidet.
  • Maden skal være varieret, velsmagende, indbydende og økologisk, og udfordrende nok til at udvikle børnenes madmod og madglæde.
  • Måltiderne er højdepunkter, som vi glæder os til hver dag. Vi skaber gode og hyggelige rammer for måltiderne ved at være gode rollemodeller ved bordet og børnene udvikler selvhjulpenhed gennem inddragelse i arbejdet før, under og efter måltidet.

Pædagogiske aktiviteter med maden

Vores ambition er at tænke maden ind i det pædagogiske arbejde, hvor det er muligt. Det gør vi ved at arbejde med, hvor maden kommer fra og ved at lade børnene være med til at tilberede noget af maden i det omfang, det er muligt. 

Vi laver pædagogiske madaktiviteter - det kan være bålmad eller at dyrke krydderurter eller grøntsager. I vores udflytter har vi bier som børnene hjælper med at få honning fra,

Vi samarbejder desuden med den køkkenansvarlige om flere temaer om året - det kan for eksempel være æbler om efteråret.